Overstappen naar een andere zorgverzekeraar?

Het is ieder jaar een terugkerend fenomeen: de vraag of het nu wel of niet verstandig is om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Het is goed om daar wat ‘gouden regels’ op los te laten die de afweging kunnen vergemakkelijken. Om te beginnen, ben je tevreden met je huidige zorgverzekeraar en is de premie redelijk marktconform (wat je makkelijk op internet kunt vergelijken met andere zorgaanbieders), blijf dan gewoon zitten. Ervaring leert nu eenmaal dat de kwaliteit van in dit soort dienstverlening het vaak wint van de prijs.

Gezinsuitbreiding

Daarnaast is het van belang of je gezinssituatie al dan niet gaat veranderen. Gezinsuitbreiding betekent vaak dat er meer en vaker een beroep op medische voorzieningen wordt gedaan. Een mooie reden om te kijken of overstappen naar een andere zorgverzekeraar loont. Men zegt wel dat kleine kinderen ook kleine zorgen opleveren, maar wanneer er medische kosten in spel komen, wat je natuurlijk nooit hoopt, lopen de kosten vaak snel op.

Vergoeding verzekering

Bekijk ook of je geen premie betaalt voor vergoedingen die je nooit nodig hebt.

Koopjesjagers

Maar er zijn natuurlijk ook genoeg mensen die eigenlijk nooit gebruik maken van medische voorzieningen en daardoor jaarlijks een fors bedrag aan premie betalen waar men feitelijk niets voor terugkrijgt. Natuurlijk, je moet het zien als een soort verzekeringspremie want je weet immers nooit wat je nog te wachten staat, maar voor veel mensen, vaak jongeren, kan het toch interessant zijn om te kijken wat men in een jaar door de zorgverzekering vergoed krijgt en wat het oplevert om een hoger eigen risico te nemen en hierdoor minder premie te betalen. Hier is op diverse vergelijkingssites een goed inzicht te krijgen of overstappen naar een andere zorgverzekeraar interessant is.

Naar behoefte verzekeren

Een andere optie om te besparen op de zorgverzekering is door te kijken naar wat men feitelijk nodig heeft binnen het zorgpakket. Diverse zorgverzekeraars bieden al de mogelijkheid om een selectie te maken, naast aan aantal standaard zaken. Ook dit is goed terug te vinden door zorgverzekeraars op vergelijkingssites te raadplegen. Daarnaast kan het nooit kwaad om bij de zorgverzekeraar waar het vermoeden van bestaat dat deze goedkoper is, een prijsopgave op te vragen die is gebaseerd op de huidige dekking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *