Wat is 24-uurs zorg?

Wat is 24-uurszorg nou eigenlijk en waar kunt u op rekenen wanneer u het wil? 24-uurszorg betekent letterlijk dat u dag en nacht zorg ontvangt. Het begrip zorg houdt in dit omstandigheid daarentegen menigmaal meer in dan alleen verzorging en verpleging. U wil immers op een dag ook wel eens de deur uit om boodschappen te doen en te koken of om bij iemand op visite te gaan! 24-uurszorg houdt in dat u dag en nacht wordt bijgestaan in alles wat u wilt en kunt doen. Dat betekent dus ook dat de zorgverlener met u mee kan gaan als u ergens naartoe wil, om het voor u allemaal minder moeizaam en veiliger te maken. U schakelt 24-uurs zorg in omdat u thuis wil blijven wonen, maar wat is 24-uurszorg nu precies als u daarbij beperkt wordt in wat u eigenlijk zou willen doen? Daarom nemen instanties zoals zorgservice-brabant dit uitermate serieus en doen alles in overleg.

Wanneer is hulp voor dag en nacht nodig ?

U kiest voor 24-uurs zorg als u thuis niet langer onafhankelijk kunt functioneren binnen uw huishouden. Dit kan gebeuren door ziekte, een handicap, ouderdomskwalen of een drastisch operatie. Het is dus niet perse dat u voortdurende hulp nodig hebt, het is ook van mogelijkheid dat u slechts een paar maanden hulpverlening nodig hebt. Beroepskrachtige zorgverleners volbrengen niet alleen uw zorgtaak maar bouwen ook een band met u op en kijken samen met u naar wat er allemaal mogelijk is. Persoonlijke zorg is zeer belangrijk, zeker als u dag en nacht iemand bij u thuis ontvangt. Een gevoel van vertrouwen en rust moet altijd aanwezig zijn.

24 uurs zorg

24-uurs zorg als overbruggingszorg

Wacht u op  behuizing in een zorginstelling, of bent u net ontslagen uit het ziekenhuis maar heeft u de komende tijd nog hulp nodig? Dan kan 24-uurs zorg ook worden gestart als overbruggingszorg. U wordt dan compleet verzorgd tot er plek is in de zorginstelling, of tot het moment dat u weer goed zelf kunt functioneren. 24-uurs zorg wordt altijd volledig afgestemd aan de hand van uw persoonlijke omstandigheden en wensen.

24-uurs zorg als laatste levensfase

Op het moment dat iemand ongeneeslijk ziek is maar vanuit huis verzorgd wil worden, kan de zorgverlener direct voor u klaar staan om de juiste verzorging en verpleging te bieden. Meestal is 24-uurs zorg er in deze fase op welbewust gericht om zodanig mogelijk in alle rust en comfort zorg te bieden, zodat de zorgvrager de gelegenheid krijgt om in alle rust afscheid te nemen. Ook de aanwezige familie en visite worden ondersteund en gerustgesteld, gezien de situatie voor hen erg emotioneel zwaar kan zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *