‘Artsen laks bij uitschrijven medicijnen’

De zorg in Nederland is van een redelijk hoog niveau. Er wordt veel belasting afgedragen, waardoor er veel mogelijk is qua zorg. De dokter wordt negen van de tien keer betaald vanuit uw eigen risico. Deze bedraagt zo’n 360 euro.

Medicijnen

Echter veel artsen in Nederland houden zich niet echt aan de regels wanneer het gaat over het voorschrijven van deze medicijnen. Dat zegt het programma Reporter Radio uit een onderzoek van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik.

 

Bij iets meer dan 20 medicijnen moet de arts doorgeven aan de apotheker waarom de desbestreffende arts het medicijn voorschrijft. Echter meer dan een derde geeft niet door waarom de arts het desbetreffende medicijn aan de patiënt wilt geven. Reporter Radio meldt dat dit wettelijk is vastgesteld, dat dit hoort te worden doorgegeven.

 Verantwoord Medicijngebruik

Directeur van het instituut voor Verantwoord Medicijngebruik, Ruud Coolen van Brakel, vindt de uitkomst schandalig. De reden waarom de artsen het niet doorgeven aan de apotheker, is dat zij het teveel werk vinden. Een andere reden is dat zij het niet weten dat ze het moeten doorgeven aan de apotheker.
Al eerder werd duidelijk dat artsen vaak de medicijnen niet doorgeven aan de apotheker. Zodoende werd er een onderzoek ingesteld naar de desbetreffende artsen. Nu de uitkomst duidelijk is wil het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik stappen ondernemen tegen de artsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *