Een zorgverzekering: welke past bij mij?

Een hebben van een zorgverzekering is verplicht in Nederland en dat is niet voor niets. Het is alleen niet altijd heel makkelijk om een voor jou geschikte zorgverzekering te vinden.

Waarom moet ik een zorgverzekering hebben?

Een zorgverzekering is erg nodig omdat de zorgkosten hoog zijn. Bij kleine bedragen zou je dit in principe zelf nog op kunnen vangen maar als er onverhoopt iets ernstigs aan de hand is of als je om een andere reden veel zorg nodig hebt is dat door weinig mensen op te brengen. Je zou dan snel in financiële problemen terecht komen en daar zit je, zeker als je gezondheid al niet optimaal is, helemaal niet op te wachten.

Welke zorgverzekering is geschikt voor mij?

Welke zorgverzekering voor jou geschikt is, is niet zo snel te zeggen. Het hangt van jouw situatie af. Wanneer je bijvoorbeeld weet dat je een slecht gebit hebt en de verwachting is dat je op dat gebied veel kosten gaat maken bij tandarts, is het aan te raden om je extra bij te verzekeren voor de tandarts. Zo zijn er zorgverzekeringen die alternatieve geneeswijzen vergoeden (geheel of gedeeltelijk). Als je daar gebruik van verwacht te maken kun je je daar ook extra voor bijverzekeren. Op internet zijn sites te vinden die je helpen bij het vinden van een voor jou geschikte zorgverzekering. Je kunt dan je wensen invoeren en er worden verdere gegevens gevraagd. Uiteindelijk krijg je de voor jou meest geschikte zorgverzekeringen te zien.

Maak niet de fout om standaard voor de goedkoopste zorgverzekering te kiezen. Het wil helemaal niet zeggen dat je dan uiteindelijk het goedkoopst uit bent omdat je dan misschien nog veel zelf moet betalen wat buiten je pakket valt. Vaak krijg je korting als je je zorgverzekering in één keer aan het begin van het jaar betaalt. Als dit financieel mogelijk is, kan dit enkele tientallen euro’s schelen op jaarbasis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *