Waarom naar een kinderdagverblijf?

Een kinderdagverblijf, het is de oplossing voor de opvang van uw kind als u naar uw werk moet. Maar wat doen ze daar nu eigenlijk precies en wat zijn de voordelen voor u en uw kind?

Activiteiten op een kinderdagverblijf

Op een kinderdagverblijf worden diverse activiteiten aan de kinderen aangeboden. Hierbij kun je denken aan kringgesprekken, liedjes zingen, knutselen, buiten spelen, sporten en af en toe een bezoek aan het een of ander. Zo maken de kinderen niet alleen plezier, ze leren er ook nog wat! De kinderen worden spelenderwijs opgevoed en leren omgaan in een groep met anderen.

Voordelen kinderdagverblijf

Zoals gezegd spelen kinderen niet alleen op een kinderdagverblijf, maar ze leren er ook veel. Dat is al één pluspunt van het kinderdagverblijf: spelenderwijs leren. Daarnaast zijn er nog vele positieve punten van deze opvang te noemen:
– De kinderen leren goed omgaan met andere kinderen van verschillende leeftijden. Zo komen ze sociaal-emotioneel verder in hun ontwikkeling.
– Het kinderdagverblijf bereidt goed voor op de schoolperiode. Het geeft een zelfde soort structuur waardoor je kind geen grote omschakeling hoeft te maken als het naar school gaat.
– Als ouders zijnde kun je blijven werken als je kind naar het kinderdagverblijf kan. Hierdoor hoef je er financieel niet teveel op in te leveren.

Zorg voor uzelf

Wanneer u een drukke baan heeft en een of meerdere kinderen, dan kan dat zorgen voor stres in uw hoofd. U moet namelijk aan van alles en nog wat denken. Zorg voor rust in uw hoofd, breng uw kind zo nu en dan naar het kinderdagverblijf bij u in de buurt.

Een kinderdagverblijf doet dus veel meer dan alleen maar op je kind ‘passen’. Het heeft zeker een toegevoegde waarde!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *