De evolutie van de tandarts

De dentale branche maakt tegenwoordig reuzensprongen als het om de technologie gaat. Als we tien jaar terug in de tijd kijken, hadden we net draadloos internet, en werden de computers geïntroduceerd binnen de dentale branche waar ook gegevens van patiënten werden opgeslagen. Tandarts-software.nl speelde hier erg goed op in. Zij kwamen met het idee om een bedrijf te starten met diverse tandarts software. In dit artikel leggen we uit wat hier allemaal gebeurd.

Medische toetsenborden

Niet alleen levert tandarts-software.nl software, ook de hardware kan je bestellen. Zo worden er ook bijvoorbeeld medische toetsenborden aangeleverd. Het voordeel hiervan is dat deze altijd bacterievrij worden opgeleverd. Zo kan je dus altijd de juiste gegevens invoeren in de pc tijdens de (half)jaarlijkse controle, zonder smet van bacteriën op te lopen.

Lees alles uit de computer

Vervolgens kan je alles van duit de computer teruglezen. De software geeft precies aan wanneer er bijvoorbeeld foto’s van het gebit moet worden gemaakt. Daarnaast kan je teruglezen wat de historie van de patiënt is. Bijvoorbeeld of een patiënt een beugel heeft gehad, hoe een kind aan het wisselen is qua melktanden et cetera.

Tandartsen lopen vooruit

De software kan ook gedeeld worden met een orthodontist. Zo kan een orthodontist ook precies zien wat de tandarts met een gebit doet. Zij zitten toch behoorlijk op een vlak met elkaar. Zo hoeft er niet continue gebeld met de tandarts te worden. Erg handig. De patiënt zal merken dat de kwaliteit van de tandarts door de software ook omhoog gaat.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *