Wanneer heeft iemand zorg nodig?

Er zijn veel redenen te bedenken waarom iemand zorg nodig heeft. Zorg heeft men eigenlijk nodig wanneer men bepaalde dingen niet zelf meer kan doen. In dat geval kan er soms zorg worden verleend door familieleden, vrienden of buren. Maar als dat niet mogelijk is, kan er een beroep worden gedaan op professionele zorgverleners. Zorg kan nodig zijn in bijvoorbeed de volgende situaties:

Geboorte

Rond de geboorte van een kindje hebben moeder en kind zorg nodig. Allereerst is er dan de verloskundige die moeder begeleidt tijdens de zwangerschap en de bevalling. Daarna is er vaak de kraamverzorgster die tijdens de eerste dagen na de geboorte van een kindje zorg verleent aan moeder en kind.

Ziekte

Allerlei ziekten kunnen ervoor zorgen dat mensen zorg nodig hebben. Als het gaat om een korte en eenvoudige ziekte kan dit vaak gewoon thuis, maar als er sprake is van ernstige of gevaarlijke ziekten of aandoeningen krijgen mensen vaak zorg in een ziekenhuis.

Handicap

Veel mensen met een handicap hebben extra zorg nodig. Soms kan deze zorg in eerste instantie gegeven worden door ouders en andere familieleden. In veel gevallen is het echter ook nodig dat er extra zorg wordt verleend door bijvoorbeeld fysiotherapeuten en andere zorgverleners.

Aan het eind van het leven

Bijna alle mensen hebben aan het einde van hun leven zorg nodig. Vaak kan men dan zelf nauwelijks of niets meer en zijn er andere mensen nodig om hen bij te staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *