Zorgen voor elkaar

Nu er op allerlei gebieden wordt bezuinigd en dus ook bij vrijwilligersorganisaties, gaan mensen veelal zelf op zoek naar iemand die hun helpt of om zelf te helpen. Zorgvoorelkaar.com is een website waar je je zowel als betaalde en onbetaalde kracht kunt inschrijven.

Wat bij een dergelijke website mist, is de tussenpersoon waarop je terug kunt vallen bij oneffenheden, vragen of zelfs een klacht. In sommige gevallen roept een organisatie zoals Humanitas mensen op om te reageren, in dat geval kun je altijd terugvallen op hun.

Wat kun je vragen

Op de site van Zorgvoorelkaar.com staan de meest uiteenlopende vragen. Je kunt bij de aanmelding al aanvinken in welke categorie je jouw hulpvraag wilt plaatsen en ook bij het aanbieden van hulp worden deze opties uitgeklapt bij het aanvinken van een van de hoofdcategorieën.

De site is zeer handig voor huishoudelijke klussen of iemand die boodschappen voor je doet. Wanneer je op zoek bent naar professionele verzorging, kun je je hulpvraag wel plaatsen maar wordt veelal verwezen naar andere sites zoals Nationalehulpgids.nl.

Professionaliteit

Het risico van alle aanmeldingen via een website is natuurlijk dat je nooit weet of je daadwerkelijk met een professional te maken hebt. Je kunt wel vragen naar diploma’s en dergelijke maar als particulier kun je bijvoorbeeld niet eisen dat er een Verklaring Omtrent Gedrag wordt aangeleverd.

Daarnaast is het altijd even afwachten hoe het contact verder verloopt. Ook al vertrouw je de hulpaanbieder op het eerste gezicht voor de volle honderd procent; er kunnen op een gegeven moment toch details opvallen waardoor het vertrouwen in twijfel wordt getrokken.

Betrokkenheid

Al met al: het is nooit verkeerd er iemand anders nog even naar te laten kijken. Iemand die wel jouw eigen situatie kent en weet wat voor persoon er bij jou zou passen. Dit kan, naast iemand uit de directe kennissenkring, iemand zijn van bijvoorbeeld Humanitas of Wonen Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *