Goed slapen door melatonine

Melatonine is een hormoon. Wanneer u niet goed kunt slapen schrijven artsen vaak melatonine voor zodat u weer goed kan slapen.

Bijwerkingen

Aan die voordelen zijn natuurlijk wel nadelen gebonden. Zo is het zo dat er bijwerkingen van melatonine kunnen optreden. Gelukkig komen deze bijwerkingen niet al te vaak voor, maar ze kunnen wel voorkomen. Enkele voorbeelden:
– Keelpijn, hoofdpijn en/of buikpijn
– Een zeer droge mond waardoor u het gevoel krijgt/heeft dat uw lichaam helemaal uitgedroogd is. ( wat uiteraard niet zo is.)
– Vaak veel moeten plassen. Bijvoorbeeld als u vaak in de nacht moet slapen.

Wanneer gebruik je het?

Bij slaap problemen kunt u dus dit medicijn gebruiken. 1 of 2 uur voor het slapengaan, na wat eten moet u het innemen.
Meestal is het zo dat uw het medicijn moet gebruiken voor een periode van max 13 weken. Als het goed is kunt u daarna vanzelf beter slapen. Bij het medicijn zijn verder geen beperkingen m.b.t.. alcohol, auto rijden, of eten.

Melatonine bestellen

Via internet kunt u online melatonine bestellen, let wel op bij het bestellen van de hoeveelheid pillen die u per keer koopt. Overleg met uw arts voor de goede dosis. Hij of zij kan ook wat uitschrijven voor bij de apotheek. Wanneer je bijvoorbeeld melatonine 3 mg bestellen wilt, kan dit op het internet. Hier zijn diverse aanbieders in.

Dus wanneer u een tijdje goed wilt slapen, dan kan je melatonine aanschaffen. Je zal hierdoor langere nachten maken, waardoor je meer uitrust. Je voelt je fitter en zal dus ook beter presteren op bijvoorbeeld de werkvloer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *