Hulp bij een burn out is noodzakelijk

Het is al heel wat mensen overkomen, de boog staat jarenlang gespannen, en ineens of geleidelijk knapt hij. Bij veel personen stelt de huisarts dan de diagnose : u heeft een burn out.
Kenmerken van een burn out zijn onder andere : emotionele uitputting, afstand nemen van mensen en dingen, heel weinig eigenwaarde en nergens zin in hebben. Uiteraard zijn er nog heel wat andere symptomen die samenvallen met deze ziekte. Wat is nu de beste hulp bij burn out?

Hulp bij burn out

Vaak zal bij een burn out ook professionele hulp nodig zijn en in de meeste gevallen is het noodzakelijk dat er tijdelijk afstand wordt genomen van de dagelijkse werkzaamheden. Maar tegelijkertijd is het essentieel om bezig te blijven. Onderuitgezakt gaan zitten op de bank is de slechtste hulp bij een burn out. Dagelijks wat eenvoudige bezigheden blijven verrichten is heilzaam, daarbij is het goed om te zorgen voor structuur. Heel belangrijk is ook het blijven onderhouden van de sociale contacten en samen plezier te maken.

Medicijnen

Of er medicijnen nodig zijn als hulp bij burn out is per situatie en per persoon verschillend. Een burn out is in ieder geval niet te genezen door middel van medicijnen, maar soms kunnen ze ondersteunend werken tijdens de herstelperiode.

Het belangrijkste is dat u goed uw rust neemt, en vooral ook de tijd. Wanneer u weer te vroeg start met werken, komt u gegarandeerd in een terugval. Dan bent u nog langer uit de roulatie, waardoor het nog langer de tijd kost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *