Hygiëne belangrijk bij vervoeren van vleesproducten

Er zijn een heleboel bedrijven die dagelijks over en weer rijden naar Denemarken omdat daar één van de grootste visveiling ligt van Europa. Omdat Denemarken nu niet bepaald bij de deur ligt, is het de taak van veel bedrijven om dure koelcamions te gebruiken die optimaal kunnen ingezet worden om de verse producten veilig tot hier te laten geraken. De meeste bedrijven of het nu gaat om vis of om vlees naar andere landen moeten allemaal voldoen aan strenge HAACP normen die volgens de Europese normen heel erg hoog liggen.

Veel controle op het koelvervoer

Het is nodig dat men veel controleert omdat er ander ziektes en dergelijke kunnen uitbreken als het koelvervoer net niet koel genoeg gebeurd. Denk maar eens aan vis die zal rotten als de temperatuur boven de 6 graden komt en dat gedurende de hele rit. Om dit tegen te gaan is de chauffeur verplicht om tijdens het koelvervoer een aantal keren te stoppen om de temperatuur te controleren. Het koelvervoer gebeurt in gescheiden compartimenten zodat men tegelijk vlees, kaas en vis kan vervoeren zonder dat het één naar het ander zal gaan ruiken. Het koelvervoer wordt in land van vertrek gecontroleerd en tijdens de rit naar ons land moet de chauffeur zeker 3 keer een steekproef uitvoeren.

 

Overtreden van de regels

Wanneer de regels van de hygiëne wordt overtreden, dan kunnen er harde maatregelen tot gevolg komen. Er kunnen dan namelijk flinke boetes worden opgelegd. Zorg er dus voor dat uw koelwagen aan de juiste eisen voldoet.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *