Goed slapen werkt

Goed slapen werkt om lekker in je vel te zitten. Dit geldt eigenlijk voor alles. Wanneer je een gezonde levensstijl wilt aanwenden, dan is het belangrijk om ook goed te slapen. Niet voor iedereen zal de gemiddelde 8 uur per nacht lukken, maar probeer hier in ieder geval een bepaalde regelmaat in te vinden.

Uitgerust aan de dag beginnen

Wanneer je goed slaapt en uitgerust bent, ben je over het algemeen vrolijker en sta je meer open voor anderen. Ook op het werk is het zo dat je uitgerust productiever bent. Voor je uiterlijk scheelt het ook. Iemand die lekker in zijn vel zit, straalt meer. Dit heeft ook te maken met voldoende rust. Je huid herstelt zich ook beter wanneer je goed slaapt.

Heb je slaapproblemen?

Wanneer je slecht slaapt kom je vaak in een visuele cirkel terecht. Als je een tijdje niet goed in slaap komt, ga je met meer negatieve gedachtes in je hoofd naar bed. Dit zorgt ervoor dat je minder goed in slaap komt. Sommige mensen worden ook angstig om naar bed te gaan omdat ze bang zijn toch niet in slaap te komen. Het speelt ook mee dat mensen tegenwoordig veel meer achter een scherm zitten dan vroeger. Dit zorgt voor onrust in het hoofd waardoor je minder goed slaapt.

Het is daarom slim om een uur voordat je gaat slapen, niet meer voor de tv of achter de laptop te zitten. Ook kun je het beste op tijd stoppen met activiteiten op je telefoon. Deze schermen hebben ook steeds meer weg van laptops. Daarbij is het een idee om op je ademhaling te letter. Wanneer je rustig ademhaalt in een regelmatig ritme zal je lichaam sneller rust vinden om in slaap te vallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *