Het verschil tussen een chiropractor en een fysiotherapeut

Het hebben van fysieke klachten kan erg vervelend zijn; zeker als deze er al lang zijn en inmiddels niet meer verdwijnen. Wanneer je hiermee naar de huisarts gaat, zal de huisarts je eventueel doorverwijzen naar chiropractiepraktijk Leiden of naar een fysiotherapeut. Aan de hand van de klachten en de plek waar je deze ervaart, zal de huisarts beslissen welke van de twee het meest effectieve kan werken. Je kunt ook naar een chiropractor en fysiotherapeut zonder verwijsbrief van de huisarts, alleen is het wel handig als je weet wanneer je naar welke moet gaan. 

Wat doet een chiropractor?

Bij chiropractiecentraal.com richten de chiropractors zich voornamelijk op de wervelkolom en het zenuwstelsel. Voordat ze dit doen zullen ze altijd eerst een scan maken van je lichaam. Dit is belangrijk om uit te sluiten of er niks ergers aan de hand is wat de pijn kan veroorzaken. Na het beoordelen van de röntgenfoto’s of scans, zullen de chiropractoren druk uitoefenen op de pijnlijke plek en de omliggende omgeving. Hierdoor kan tijdens het uitoefenen van de druk het geluid van de wervels te horen zijn. Na de behandeling zal de pijn, hoogstwaarschijnlijk, gelijk al een stuk minder zijn. Het is dus een efficiënte en snelle behandeling om van de pijn af te komen.

Een behandeling bij een chiropractor

Een behandeling bij een chiropractor

Wat doet een fysiotherapeut?

Een fysiotherapeut is voornamelijk geïnteresseerd in de botten en het algehele spierstelsel. Ze zorgen ervoor dat je lichamelijke klachten tijdelijk weg gaan, maar zorgen er ook voor dat ze niet meer terug zullen komen. Dit doen ze, onder andere, door te kijken naar de houding en de algemene manier van bewegen. Over het algemeen is een fysiobehandeling een wat langdurigere behandeling omdat de klachten die je hiervoor ervaart langzaam verholpen moeten worden. Zo kun je, bijvoorbeeld, ook bij een fysiotherapeut terecht om te herstellen van een operatie en blessure. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *