Hoe gaan volwassenen om met ADD is een populaire vraag. De term ADD verwijst naar het woord “aandachtstekortstoornis”. Het is eigenlijk een subtype van de meer bekende stoornis ADHD. Bij ADHD is er sprake van hyperactiviteit, terwijl ADD het gevolg is van een aandachttekort dat op de voorgrond staat. ADD kan kinderen en volwassenen treffen. ADD is niet te genezen, maar met de juiste behandeling kan het leven van iemand die aan ADD lijdt minder moeilijk worden gemaakt.
Velen geloven dat ADD alleen een probleem voor kinderen is, maar ADD kan ook volwassenen treffen. In deze blog gaan we het hebben over hoe gaan volwassenen om met ADD? We zullen de tekenen en symptomen bespreken en ook welke hulp beschikbaar is.
Tekenen en symptomen die wijzen op ADD bij volwassenen
Om antwoord te kunnen geven op de vraag hoe gaan volwassenen om met ADD, beginnen we met te kijken naar de tekenen die horen bij ADD voor volwassenen. Als iemand aan ADD lijdt, komt hij dromerig over, met zijn hoofd vol gedachten. Ze zijn extreem gevoelig voor prikkels en kunnen zich snel terugtrekken. Dit is meestal duidelijker wanneer er kinderen in de buurt zijn dan volwassenen. Daarom kan ADD bij volwassenen moeilijker te herkennen zijn. Als groep voelen degenen die aan ADD lijden zich vaak vreemd door de overmatige stimulatie. De mensen met ADD kunnen zich er ook angstig door voelen.
Andere symptomen die met ADD worden geassocieerd zijn:
– moeite met het stellen van prioriteiten
– chaotisch en vergeetachtig door problemen met het kortetermijngeheugen. geheugen
– Ineffectief tijdbeheer
– Moeite hebben met het uiten van emoties
– Extreem precies en grondig in de manier waarop je denkt en handelt.
– Het is moeilijk voor mensen om uw gevoelens te uiten
Daarnaast kunnen tekenen als perfectionisme en creativiteit positieve indicatoren van ADD zijn. Er zijn veel positieve aspecten aan de problemen die ADD met zich mee kan brengen. Hulp bij ADD voor volwassenen kan hier ook bij helpen.
ADD diagnose
Er is niet één test om ADD vast te stellen. Het is mogelijk om de diagnose ADD vast te stellen op basis van een gesprek met een psycholoog of psychiater met de vereiste vaardigheden. Daarom is het soms moeilijk om de tekenen van ADD vast te stellen. Vooral bij volwassenen. Volwassenen zijn vaak al sinds hun kindertijd gediagnosticeerd met ADD, en zijn “getraind” om de tekenen van ADD niet te vertonen.
Bovendien wordt ADD bij volwassenen vaak geassocieerd met psychologische problemen. De meeste mensen die aan ADD lijden hebben ook angst-, depressie-, en dwangstoornissen, evenals alcohol- of drugsverslaving, of een persoonlijkheidsstoornis.
Hulp voor ADD bij volwassenen
Er zijn vele opties beschikbaar voor hulp bij ADD voor volwassenen. Ten eerste is er medicatie. Er is een mogelijkheid om medicatie te gebruiken om de tekenen van ADD te verlichten. ADD is niet te genezen, daarom is het aan jou of je wel of geen medicatie krijgt om het te behandelen.
Een andere optie is ADD training voor volwassenen waarbij je wordt geleerd hoe je met ADD om moet gaan. Het is een eenmalige cursus of verspreid over een periode van tijd. Het is ook mogelijk om te kiezen voor individuele coaching of het werken met een ervaren psycholoog. Welke optie iemand ook kiest, het is hun keuze welke optie het beste bij hen past.