Inloopbaden zijn onmisbaar voor zorginstellingen

In de zorg is er natuurlijk niets zo belangrijk als ervoor te zorgen dat het allemaal zo gemakkelijk mogelijk wordt gemaakt. Je kunt het daarom ook bijna zo gek niet bedenken of er is wel aan gedacht. Dit zorgt ervoor, dat de bewoners zich helemaal nergens zorgen over hoeven te maken en het leven kunnen leiden, zoals ze dit eigenlijk altijd hebben gedaan. Het enige verschil is, is dat ze nu wat extra worden ondersteunt met allerlei zaken. Hierbij kun je denken aan een inloopbad, waardoor het een stuk makkelijker is om te kunnen douchen, maar ook allerlei andere zaken. Wil jij weten waarom het zo belangrijk is dat er in de zorg gebruikt wordt gemaakt van inloopbaden?

Wat is een inloopbad?

Allereerst is het natuurlijk handig te weten wat een inloopbad nu exact is. Dit is een bad die speciaal is gemaakt voor mensen die minder mobiel zijn. Het is namelijk zo, dat je bij een normaal bad over een voor oudere relatief hoge rand moet stappen, voordat je daadwerkelijk in bad zit. Bij een inloopbad is dit dus niet het geval. Een inloopbad is namelijk voorzien van een speciaal deurtje, die je open en dicht kunt doen, waardoor je zo het bad in kunt lopen. Zo hoef je dus niet je been omhoog te doen en kun je dus zo naar binnen stappen. Dit heeft als grote voordeel dat het een stuk veiliger is, maar natuurlijk ook veel makkelijker. Zo kunnen dus ook oudere op latere leeftijd nog even heerlijk genieten van een ontspannen moment in bad.

Vrouw in bad

Een vrouw in bad

Het voordeel van een inloopbad

Het grote voordeel van een inloopbad en alle andere sanitaire hulpmiddelen, is natuurlijk dat het niet alleen jezelf, maar ook de verzorging het een stuk gemakkelijker wordt gemaakt. Je kunt je namelijk voorstellen, dat wanneer ze bij alle bewoners het zonder hulpmiddelen zouden moeten doen, dit het er niet per definitie gemakkelijker en ook leuker op maakt. Daarnaast biedt het ook de bewoners de mogelijkheid om toch dingen te kunnen doen, die ze anders niet hadden kunnen doen. Kortom, onmisbaar dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *