Nooit meer een bril of contactlenzen met implantlenzen

Wanneer je een bril of contactlenzen moet dragen vanwege bijziendheid of verziendheid dan kan dit een probleem geven. Ernstige afwijkingen aan het oog kunnen soms lastig worden gecorrigeerd. In sommige gevallen kunnen de ogen worden gelaserd, maar dit kan niet bij iedereen. Ook vindt niet iedereen een ooglaserbehandeling prettig. Implantlenzen zijn hiervoor een alternatief.

Voor wie zijn implantlenzen een optie?

Het plaatsen van implantlenzen wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Wel zijn er verzekeraars die op de ingreep een korting van 10% geven. Houd rekening met een kostenplaatje van circa 5.000 euro voor beide ogen. De behandeling is geschikt voor personen die ouder zijn dan 20 en jonger dan circa 55 jaar en bij wie de sterkte van de correctie minimaal een jaar stabiel is. Implantlenzen kunnen zeer hoge correcties verhelpen tot  -23 voor  bijziendheid en +12 voor verziendheid. Ook een cilindercorrectie is met implantlenzen mogelijk. De behandelend arts kan je adviseren welke implantlenzen in jouw geval het meest geschikt zijn.

implantlenzen

Ben jij geïnteresseerd in implantlezen?

De plaatsing

De implantlenzen worden onder algehele narcose geplaatst. Het gaat om een klein lensje dat op het oog wordt geplaatst en vastgezet. Hiervoor zijn twee ingrepen nodig omdat per behandeling slechts één oog wordt behandeld. Het oog wordt na de plaatsing een dag afgeplakt en de weken daarna moet je het oog dagelijks druppelen met een ontstekingsremmer. Na ongeveer 3 weken wordt bekeken of de behandeling effectief is geweest en kan het tweede oog worden geopereerd.

Risico’s

Zoals aan iedere medische ingreep zijn er risico’s verbonden aan het laten plaatsen van implantlenzen. In zeer zeldzame gevallen treedt een beschadiging van het hoornvlies of het regenboogvlies op. Soms ontstaat een bloeding in het oog, dit is meestal niet ernstig. Een vervelende complicatie is een bacteriële infectie die in zeer uitzonderlijke gevallen kan voorkomen.
Oriënteer je dus goed wanneer je overweegt implantaten te nemen. Bekijk de reputatie van je kliniek want deze is hier uiteraard heel bepalend in. Een website waar je hiervoor goed terecht kan is de zorgkaart van Nederland.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *