Vindt de zorgverzekering die bij jou past

Basisverzekeringen, aanvullende verzekeringen, eigen risico, wat is het precies en welke verzekeringen heb jij nodig? Geef antwoord op de volgende drie vragen en kies volgend jaar de zorgverzekering 2017 die perfect bij je past.

  1. Wil je overal terecht kunnen voor zorg?

Zorgverzekeraars maken onderscheid tussen een restitutie-, natura- en budgetpolis. Kies je een restitutiepolis, dan kun je in ieder ziekenhuis terecht voor zorg en krijg je de kosten volledig vergoed. Als je kiest voor een naturapolis dan heb je een beperktere keuze aan zorgverleners. Je krijgt in dit geval alleen je zorgkosten volledig vergoed als je wordt behandeld door zorgverleners die een contract hebben afgesloten met je zorgverzekeraar. Voor een naturapolis betaal je een lagere premie dan voor een restitutiepolis. Met een budgetpolis is de zorgkeuze nog beperkter dan bij de naturapolis, dit wordt gecompenseerd door een extra lage zorgpremie. Het is dus afhankelijk van jouw zorgvoorkeur welke polis het best bij je past.

  1. Maak je vaak gebruik van zorg?

Voor iedereen met een zorgverzekering geldt het verplicht eigen risico. Als je gebruikmaakt van zorg uit de basisverzekering moet je eerst het eigen risico betalen. Je kunt daarnaast kiezen voor een vrijwillig eigen risico, in ruil voor korting op je maandelijkse zorgpremie. Als je nooit gebruikmaakt van zorg dan kun je ervoor kiezen om je eigen risico te verhogen waardoor je maandelijks minder premie betaalt. Verwacht je wel gebruik te gaan maken van zorg dan kun je beter niet kiezen voor een verhoogd eigen risico.

  1. Heb je speciale zorg nodig?

Heb je bepaalde klachten waar je bijvoorbeeld fysiotherapie voor nodig hebt, of wil je extra goed verzekerd zijn, dan kun je kiezen voor een aanvullende verzekering. Een aanvullende verzekering is niet verplicht en het is verstandig om goed na te denken of je bepaalde zorg wilt verzekeren. Als je gebruikmaakt van zorg die niet wordt vergoed kan dit veel geld kosten, maar sluit niet te snel een verzekering af om te voorkomen dat je een hoge premie betaalt terwijl je nooit gebruikmaakt van zorg.

Alle zorgverzekeringen op een rijtje

Bij het afsluiten van een zorgverzekering moet je veel keuzes maken. Daarom is het prettig als je de mogelijkheden van de verschillende zorgverzekeraars in één overzicht kunt zien. Je kunt makkelijk en snel zorgverzekering vergelijken door jouw zorgvoorkeuren aan te geven. Je krijgt te zien welke zorgverzekeringen voldoen aan jouw wensen en de verzekering afsluiten met de voordeligste premie. Zo ben jij goed verzekerd zonder dat je hier teveel voor betaalt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *