Wat zijn de beste maaltijdboxen in Nederland?

Dat een maaltijdbox een grote gezonde X factor heeft is algemeen bekend, mocht je nog niet weten hoe deze boxen zo gezond voor je kunnen zijn, lees dan vooral door. Voor degene die niet helemaal alle voordelen van een maaltijdbox zien, hier komen ze. Voordat we echt de gezonde kenmerken voor je opnoemen wil ik eerst die van het gemak opschrijven, zo is de maaltijdbox naast gezond natuurlijk echt een gemakdienst, waarmee je jezelf een hoop tijd en nadenk werk kun besparen.

Tenslotte wordt alles voor je gedaan, van het bedenken van de maaltijden tot het boodschappen doen en bij je thuisbezorgen.

Naast de tijdsbesparing is de maaltijdbox ook echt heel gezond, de gerechten worden bedacht door voedingsdeskundigen, gewichtsconsulenten en chef-koks, daarmee word rekening gehouden met gevarieerde voeding, gezonde en verse biologische producten en zijn de recepten ook nog eens vernieuwend, werelds en bijzonder.

Dat maakt de box, gemakkelijk, gezond en leerzaam.

Nu je min of meer een beetje weet hoe een maaltijdbox, ook wel foodbox genoemd je van dienst kan zijn, komen we bij het volgende: Nederland is een van de landen waar de boxen het populairst zijn en we erg veel gebruik van maken, daarom zijn er ook erg veel soorten te vinden, veel verschillende aanbieders die met elkaar concurreren, maar ook kleinere boxen die op een bepaalde niche inspelen zoals bijvoorbeeld de halalbox van Chef Ali.

Nederland kent dus veel aanbieders van deze boxen, maar welke zijn nou het beste? Wij hebben een internet onderzoek gedaan en door de verschillende vergelijking websites en aanbieders met elkaar te vergelijken zijn we tot onderstaande lijst gekomen.

 De beste maaltijdboxen van Nederland.

  1. Allerhande Box.
  2. HelloFresh
  3. Marley Spoon
  4. DeKrat
  5. Streekbox
  6. Mathijs Maaltijdbox
  7. Beebox

Zoals je ziet staat de maaltijdbox van Albert Heijn momenteel op een, dit is dan ook de meest verkochte box en erg populair, dit komt mede door de vele voordelen van het eenmalig bestellen zonder abonnement en de opties om hem op te halen in de winkel of thuis laten bezorgen, daarnaast is de box onlangs als beste getest door de consumentenbond. De keuze in boxen en maaltijden is bij de AH box minder sterk. Op de 2e plek zie je de bekendste box, en degene waar het allemaal mee begonnen is, de maaltijdbox van HelloFresh.

Deze box heeft veel opties, doet het op gebied van marketing erg goed en heeft erg leuke en lekkere recepten. Op 3 zien we de net als HelloFresh Duitse concurrent Marley Spoon die jouw de keuze geeft om zelf te kiezen uit een aantal maaltijden voor in je box.

Waar de eerste 3 bedrijven erg met elkaar concurreren en elkaars grootste concurrent zijn, geldt dat ook voor de nummers 4 tot en met 7, op deze moeten het vooral hebben van hun biologische en streekproducten, het zijn wat kleinere aanbieders die duidelijk minder aan marketing en reclame doen, maar wel in  heel Nederland bezorgen en dezelfde hoge kwaliteit hebben als de eerste 3.

Een maaltijdbox bestellen.

Als je nog nooit een box hebt geprobeerd dan is bovenstaand lijstje goed om een aantal van uit te proberen, voor de meeste geld dat je een leuke korting kunt krijgen op je eerste maaltijdbox, maar dat je daarna wel een abonnement aan gaat, wat je trouwens meteen kunt opzeggen. Zo kun je bijvoorbeeld eerst alle 7 bezorgers uitproberen met korting voordat je besluit om definitief een abonnement bij een van deze aan te gaan. Ook kun je gewoon heen en weer blijven springen om zo nog gevarieerder te eten en verschillende recepten te proberen, dit houdt het leuk en spannend.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *