Vrijheid door mantra zingen

‘Yoga voor de ziel’, ofwel mantra zingen. Het zingen van mantra is een uitstekende vorm van jezelf zuiveren. Maar wat is mantra zingen nou precies? In deze blog leggen wij je alles uit over Mantra zingen. Lees vooral verder, zo kom je achter de voordelen, stembevrijding en zo weet je straks alles over mantra’s.

Wat zijn mantra’s?

Het woord mantra stamt af van de Sanskriet woorden Manasah (wat staat voor geest) en Tra (wat staat voor bevrijding). Mantra’s bestaan uit een of meerdere woorden, soms zinnen. Deze woorden vormen samen een prachtige meestal wijze uitspraak, die zo een positieve boodschap overbrengen. Een hele bekende en oeroude mantra is “Om Mani Padme Hum”. Velen weten niet wat het betekend, echter maakt dit niet uit. De kracht van de woorden veranderd niet namelijk. De woorden zijn al heel oud en oude mantra’s hebben eigenlijk altijd een positieve boodschap. Misschien is het zelfs beter om niet te weten wat het betekent, waardoor je namelijk niet uit je concentratie kunt worden gehaald.

Stembevrijding en mantra’s

Bij stembevrijding laat je jouw zingende stem en authentieke klanken horen. Veel vinden zingen nog erg spannend, terwijl het in feite alleen maar goed voor je is. Bij stembevrijding uit je wat je op een moment voelt. Maar wat is dan mantra zingen?

Mantra’s zijn dus korte zinnen, gedichtjes of in sommige gevallen enkele woorden die bij mantra zingen telkens herhaald worden om zo de geest te bevrijden. De mantra’s worden gezongen om zo de gedachtes opzij te zetten. Wanneer je aan het zingen bent focus je je op het zingen van de tekst, waardoor je als het ware niet meer nadenkt. Zo focus je je op iets groters dan jezelf. De mantra’s houden je gedachtes eigenlijk bezig, waardoor je je geen zorgen hoeft en kunt maken over de dingen waar je normaal gesproken mee zit. Door de mantra’s telkens te herhalen voel je de Sanskriet klanken in je lichaam, wat leidt in een warm gevoel en waardoor je je kunt verbinden met anderen en jezelf.  

mantra zingen

Waarom mantra’s zingen?

Voordelen van mantra zingen

Het zingen van mantra heeft, meerde voordelen en effecten. Daardoor kun je het voor meerdere doeleinden gebruiken. Tijdens het zingen van mantra’s worden er stoffen aangemaakt in de hersenen die zorgen voor positieve energieën. Met name de stoffen oxytocine (het knuffelhormoon) en Serotonine (het gelukshormoon) worden sneller aangemaakt door het zingen van mantra’s. 

Het zingen bestaat eigenlijk uit klanken en trillingen. Door het zingen zet je als het ware bepaalde trillingen in je lichaam in beweging. De trillingen werken daardoor goed in op je lichaam en geest. De trillingen stromen door naar uiteindes van je lichaam, waardoor er opgeborgen emoties en blokkades als het ware lostrillen. Zo kun je op een mooie manier goed je opgekropte emoties bevrijden.

Het kan ook heel goed zijn dat je met emotionele en/of spirituele blokkades kampt. Je kunt dit zien als een hindernis in de stroom van energie in je eigen lichaam. Dit kan bijvoorbeeld ontstaan door een trauma of door gebreken aan plezier, ontspanning of vertrouwen in je leven. Mantra zingen bevorderd de stroom van energie door de trillingen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *