Waarom een fitness elastiek zo ideaal is

Misschien is het jou al opgevallen dat steeds meer mensen ervoor kiezen om een fitness elastiek te bestellen. Twijfel jij nog of je zelf een elastiek bestelt? In dit artikel worden de verschillende voordelen van de elastieken benoemd. Zo kun jij voor jezelf bepalen of het de moeite waard is om een fitness elastiek te bestellen. 

Minder kans op blessures

Veel mensen krijgen van de fysio het advies mee om een fitness elastiek te gebruiken. Het elastiek is namelijk een uitstekend middel om een zwakkere spier mee aan te sterken. Bovendien is de kans op blessures lager dan wanneer je gebruik maakt van gewichten. Afhankelijk van welke weerstand je kiest, moeten je spieren vrij veel moeite doen. Echter, wordt er minder druk op je gewrichten uitgeoefend. Dit is ideaal als je aan het herstellen bent van een blessure en toch nog wilt fitnessen. Overleg dit dan uiteraard wel eerst met je fysiotherapeut. 

Een fitness elastiek in combinatie met de sportschool

Ben jij iemand die graag met zwaardere gewichten sport? Overweeg ook in dit geval om een fitness elastiek aan te schaffen. Je kunt het liften namelijk prima combineren met fitness elastiek oefeningen. Het elastiek zorgt voor meer stabiliteit, waardoor reguliere fitness oefeningen je mogelijk ook beter af gaan. Met een elastiek heb je bovendien ontzettend veel verschillende oefeningen die je uit kunt voeren. 

elastiek voor fitness

Koop een elastiek voor de fitness

Goedkoop

Een elastiek is alles behalve duur, zeker als je de aanschaf vergelijkt met die van gewichten. Doordat er zoveel verschillende oefeningen zijn, kun jij je routine regelmatig blijven aanpassen. Overigens is het fitness elastiek ook lekker makkelijk te gebruiken. Zeker als je slechts één set dumbbells hebt, ben je continu bezig met het toevoegen of verwijderen van halterschijven. Voor verschillende oefeningen zul je namelijk andere gewichten nodig hebben. Met een fitness elastiek is dit minder snel het geval. Bovendien kun je gewoon een elastiek met een hogere weerstand nemen als een oefening je toch wel erg gemakkelijk afgaat. 

Onderweg of thuis sporten

Met een elastiek wordt het mogelijk om thuis of onderweg te sporten. Doordat traditionele gewichten erg zwaar zijn, zijn ze lastiger mee te nemen als je op reis gaat. Met een elastiek gaat dit vele malen eenvoudiger. De elastieken zijn niet alleen licht van gewicht, maar ook compact en gemakkelijk mee te nemen. Ben je klaar met de oefeningen? Dan berg je ze weer netjes op en liggen ze niet langer in de weg. Dit is met dumbbells een stuk lastiger. Bovendien zal je met een elastiek niet snel je vloer beschadigen.

Het kopen van een elastiek

Waar koop je nu zo een elastiek of weerstandsband? De beste weerstandsbanden zijn naadloos. Op deze manier zullen de elastieken niet zomaar knappen. In principe zijn de prijsverschillen tussen diverse aanbieders erg klein. Ga daarom vooral na welke aanbieder elastieken van hoge kwaliteit heeft. Op deze manier kun je thuis of onderweg eenvoudig en veilig sporten. 

Tip: bestel gelijk een set elastieken met verschillende weerstandsniveaus. Zo kun je weer een flinke tijd vooruit. Kijk voor meer informatie op www.medipreventie.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *