Waarom is sporten gezond?

Soms kan het beginnen met sporten al een uitdaging op zich zijn. Maar voor wie er eenmaal verslaafd aan is, zijn er al snel veel positieve veranderingen te merken. Des te meer reden om dan door te zetten. Waarom is sporten gezond?

Je lichaam blijft flexibel

Je lichaam is blij met beweging. Zeker als je een kantoorbaan hebt, kan het goed zijn om dagelijks even je lichaam te gebruiken. Dit kan een goede wandeling zijn, een uurtje naar de sportschool of een vorm van yoga. Door te bewegen komt je doorbloeding meer op gang en dat zorgt een betere gezondheid in je gewrichten en spieren. De kans op klachten zoals RSI worden zo ineens een stuk minder.

Sporten is goed, ook als je ouder bent

Makkelijker is slaap vallen

Na een goede sportieve uitdaging heeft ook je leef een goede reden om moe te zijn aan het eind van de dag. Daardoor zul je merken dat je makkelijk in slaap valt. Zeker wanneer je dat vergelijkt met een dag achter de computer zitten. Dan is je hoofd misschien wel moe, maar dat leidt alleen maar tot overtollig malen terwijl je de slaap probeert te vatten. Daarbij draagt sporten ook nog bij aan de aanmaak van endorfine, ook wel het geluk hormoon genoemd. Het rekent af met al die negatieve gedachten en emoties. Niet alleen beter om te slapen, maar voor je gehele gemoedstoestand.

Je blijft makkelijker op gewicht

Wanneer je regelmatig in beweging komt worden je vetcellen omgezet in spiercellen. Dit zorgt voor een betere stofwisseling. Je eten zal sneller worden verbrand en worden verwerkt. Dat heeft voor jou het gevolg dat gewicht verliezen makkelijker en sneller zal verlopen. En door de aanmaak van extra spierweefsel neemt je lichaam ook een andere vorm aan. Overtollig vet maakt langzaam plaats voor een gespierd lijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *