Zorgverzekering vergelijken

Het is weer het eind van het jaar. Voor 2015 kun je de keuze maken voor een nieuwe zorgverzekering als je dit zou willen. Vanaf eind november worden weer tientallen reclames gemaakt door zorgverzekeraars, maar welke past nu het beste bij je? 

Redenen om van zorgverzekering te wisselen.

De huidige verzekering is te duur. De huidige zorgverzekering dekt niet genoeg kosten. Een zorgverzekering vergelijken kan dan zeer handig zijn. Dit kan je het beste doen bij een onafhankelijke zorgverzekeraar.

Waarom zorgverzekering vergelijken?

Past deze verzekering nog wel bij mijn levensstijl? Door zorgverzekeringen te vergelijken kom je er achter of de huidige verzekering geschikt is en of het verstandiger of voordeliger kan zijn om over te stappen naar een andere verzekering.

Hoe vergelijk je een zorgverzekering?

Het meest eenvoudige is om te kijken op een consumenadvies platform waar een vergelijkingstabel staat, waardoor je in één oogopslag kunt zien wat de overeenkomsten en verschillen van de verschillende zorgverzekeringen zijn.

Wat te doen na zorgverzekering vergelijken?

Wil je jouw huidige verzekeraar behouden dan hoef je niets te doen. Wil je liever een andere zorgverzekeraar dan is dit het perfecte moment om over te stappen. Sluit een contract af met de nieuwe verzekeraar van jou keuze, en zeg de oude op per ingangsdatum van de nieuwe verzekering. Zo blijf je ook in 2015 optimaal verzekerd voor je ziektekosten.

Een tip is om te kijken naar de eigen risico die je bij bepaalde zorgverzekeraars hebt. Is er bij een zorgverzekeraar de eigen risico erg laag, dan betaal je zeer waarschijnlijk een hoger maandelijks bedrag. Is dit hoger, kan het maandelijks bedrag wat je moet betalen lager zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *