Wat veranderd er binnen de zorg in 2015?

Vanaf komend jaar gaat er veel veranderen binnen de zorg. Gemeenten worden verantwoordelijk voor de zorg aan ouderen, zieken en gehandicapten. Maar ook in de jeugdzorg gaat er een hop veranderen.

Voor veel mensen is het onderwerp ‘zorg’ een angstig onderwerp, zeker als het gaat om veranderingen. Want blijft de hulp die ze nu hebben nog gelijk of krijgen ze ineens veel minder hulp toegedeeld?

Hun vaste zorgbegeleider kwijtraken, een nieuw gezicht aan de deur of helemaal geen zorg meer krijgen. Dit zijn allemaal veel voorkomende angsten bij mensen over de zorg in 2015. Ook de vraag of er straks nog wel een verzorgingstehuis is, of worden mensen veel meer op zichzelf aangewezen, wordt veel gesteld.


Wat veranderd er?

De gemeenten zijn druk met de voorbereidingen voor het nieuwe jaar. De aanpak kan volgend jaar per gemeente verschillen. Het is in eder geval wel zeker dat mensen aankomend jaar recht houden op de zorg en begeleiding die ze al hadden.

In het eerste opzicht lijken veel zaken zoals die in het huidige systeem zijn geregeld, ook in het nieuwe systeem gehandhaafd. Het is wel belangrijk dat u goed op de hoogte blijft van de nieuwe ontwikkelingen. Zodat u niet in januari 2015 voor grote verassingen kan komen te staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *