Afslanken met groene smoothies

Wie zich bezig houdt met afslanken ziet daar vaak tegenop, omdat er veel van je gevraagd wordt. Kritisch kijken naar je voeding, veel sporten en bewegen, en dit allemaal ook nog lang volhouden. Positief punt bij het afvallen is dat je vaak wel nieuwe dingen gaat proberen. Zo ook op het gebied van eten en drinken. Een goed voorbeeld hiervan zijn groene smoothies. Dit zijn drankjes waar je eerder nog niet aan gedacht had waarschijnlijk, maar die prima in het voedingspatroon past van iemand die snel wil afvallen.

Groene smoothie

Een groene smoothie is een smoothie die gemaakt is van verschillende soorten groenten en fruit. Die combinatie maakt het niet alleen heel erg gezond, maar ook erg lekker. Een veel gehoorde opmerking van mensen die proberen minder te eten, is dat ze vaak zin hebben in iets lekkers. Een lekkere snack voor tussendoor of iets anders wat even snel kan. Een groene smoothie is daar het perfecte antwoord op. Groot voordeel van deze drankjes is dat het een verzadigd gevoel geeft en dat je hongerbuien daardoor verminderen. Het is aan te raden om niet meer dan twee van deze groene smoothies te nemen per dag.

Veel voedingsstoffen

Een belangrijk punt van een goed en gezond eetpatroon is gevarieerd eten. Verschillende groenten en fruit met elkaar combineren is erg belangrijk. Het kan zijn dat je bepaalde groente of fruit minder lekker vindt. Door het te mixen in een groene smoothie ga je hier weinig van merken, omdat de gecombineerde smaken zorgen voor een hele frisse en heerlijke totaal smaak.

Verzorg je lichaam met genoeg vitamine

Verzorg je lichaam met genoeg vitamine

Zelf groene smoothie maken

Het maken van je eigen groene smoothie is heel makkelijk. Allereerst begin je met het selecteren van de groente- en fruitsoorten die je in de smoothie wil hebben. Zorg ervoor dat je deze eerst goed wast onder de kraan. Als het grote stukken zijn, is het aan te raden om deze alvast in kleinere stukjes te snijden. Dan kunnen ze de blender in, totdat een vloeibaar geheel is. Om het een lekkere frisse twist te geven kun je vervolgens nog enkele ijsblokjes blenden.

Een of twee frisse groene smoothies op een dag kunnen jou helpen om sneller op gewicht te komen. Het zorgt er namelijk voor dat je verdeeld over de dag minder gaat snacken, en je krijgt veel gezonde en belangrijke voedingsstoffen binnen. Dus je nu gaat voor snel afvallen in een week of om een hele nieuwe, gezondere voedingsstijl aan te nemen, groene smoothies passen altijd in dat patroon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *