De E-sigaret; het alternatief voor sigaretten

Het roken van sigaretten is niet meer van deze tijd. Toch is het erg moeilijk om van het roken af te komen. Gelukkig bestaat er een goed alternatief tegen sigaretten, namelijk de e-sigaret. De meeste mensen weten wel van het bestaan af van e-sigaretten, maar niet van de voordelen. Wel zijn er steeds meer mensen die tegenwoordig kiezen voor de e-sigaret ten opzichte van de normale sigaret. In dit artikel meer over de e-sigaret, de voordelen van e-sigaretten ten opzichte van normale sigaretten een waar je op moet letten als je een e-sigaret gaat kopen.

Wat is een e-sigaret? 

E-sigaret staat voor elektronische sigaret. De e-sigaret laat door middel van elektronica een vloeistof met een smaakje verdampen. Vervolgens kan de gebruiker van de e-sigaret deze damp inhaleren. E-sigaretten zijn te vinden in alle soorten, maten en smaken. Bij smaken kun je denken aan watermeloen, sinaasappel, mint, maar ook Redbull of Cola.

De verschillen met de normale sigaret 

Het grootste verschil met de normale sigaret is dat een e-sigaret geen gebruik maakt van tabak, maar vloeistoffen. Hierdoor komen er veel minder schadelijke stoffen vrij bij een e-sigaret dan bij een reguliere sigaret. Daarnaast zijn de stoffen in lagere concentraties te vinden in een e-sigaret. 

Smok e-sigaretten

Op zoek naar een e-sigaret?

De voordelen van een e-sigaret ten opzichte van de normale sigaret

Er zijn veel voordelen op te voor de e-sigaret ten opzichte van de normale sigaret. De eerste hebben we al benoemd bij de verschillen. De e-sigaret is namelijk een stuk minder schadelijk. Ook kan een e-sigaret een goede uitkomst zijn, wanneer je wilt stoppen met roken. Je kunt namelijk je nicotine-inname controleren en bijstellen. Hierdoor kun je dit langzaam afbouwen. Het roken van een e-sigaret is veel goedkoper dan normale sigaretten. Bij een e-sigaret koop je namelijk 1 keer de sigaret, die je vervolgens altijd kunt gebruiken. Je hoeft hierbij alleen nieuwe vloeistoffen aan te schaffen. Daarnaast kun je met een potje vloeistof erg lang doen. Tot wel 3 weken. En dit terwijl 1 potje niet eens duurder is dan een pakje sigaretten. Verder blijft er bij het roken van een e-sigaret geen nare geur achter in je kleding, mond en handen. Ook hebben omstanders minder last van de rook, aangezien deze meteen verdwijnt. Alle informatie rondom de zorg vind je op onze blog!

Waar je op moet letten bij een e sigaret kopen 

Een e sigaret kopen kan lastig zijn. Er is namelijk een enorm aanbod te vinden. Allereerst is het goed om te weten welke nicotine sterkte je nodig hebt (als je die nodig hebt). Dit zal waarschijnlijk een tijdje trial & error zijn, voordat je de juiste sterkte hebt gevonden. Qua vloeistoffen is het een kwestie van smaak. Watermeloen is een smaakje wat veel mensen erg lekker vinden. Kijk ook naar hoe lang de batterij meegaat en het merk van de e sigaret. een goed merk is bijvoorbeeld het merk Smok. Smok e-sigaretten zijn e-sigaretten die erg lang meegaan en over een goede werking beschikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *