Afvallen buik

Minder en gezonder eten leidt tot gewichtsverlies. Toch blijft een buikje vaak zitten. Hoe kan dit? Er zijn verschillende manieren om alsnog van je buikje af te komen. Bij het verliezen van buikvet spelen de hormonen insuline en cortisol een grote rol. Wanneer je hormoonspiegel uit balans is, zal je afvallen maar zal je buikvet blijven bestaan. Gelukkig zijn er diverse manieren om deze hormoonspiegel weer in balans te brengen!

Vermijd suikers 
Één van de grootste boosdoeners van buikvet is suiker. Elke keer wanneer je iets eet wat veel suiker bevat, geven je hersenen een signaal aan de alvleesklier om insuline aan te maken. Dit hormoon gaat in de bloedbaan op zoek naar suikers. Als je echter veel suikers eet, is je lichaam op een gegeven moment gewend aan deze inname en zal het veel meer insuline aanmaken dan nodig is. Dit wordt allemaal omgezet in vet en hierdoor blijft je buikje bestaan. De belangrijkste tip is dus om de inname van suiker te verminderen of te vermijden! Afvallen rondom je buik is zo in gang gezet.

Intervaltraining 
Door een intervaltraining kun je hormonen aanmaken die vetverbranding juist stimuleren, zoals testosteron of groeihormoon. Uit onderzoek blijkt dat een intensieve intervaltraining met name voor het buikvet een hele goede training is om daar vet te verliezen. Één van deze intensieve trainingen is de Kettlebel Split Squat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *