Bepalingen zorgverzekeringswet 2015

Iedereen die in Nederland woont of werkt, is wettelijk verplicht een basisverzekering te hebben. Het gaat dan om een basisverzekering. Een basisverzekering dekt een bezoek aan de huisarts, het ziekenhuis of de apotheek. Zelf kun je je nog extra verzekeringen. Je kunt dan kiezen om bijvoorbeeld extra voor fysiotherapie te verzekeren of andere kosten die niet via het basispakket worden verzekerd. Dit gaat op basis van aanvullende verzekeringen. Iedere verzekeraar biedt hier eigen pakketten in aan, hier zijn geen vaste afspraken over gemaakt.

Zijn er zaken veranderd in het basispakket van de zorgverzekering in 2015?

Bijna ieder jaar veranderen er wel zaken in het basispakket van de zorgverzekering. Zo ook dit jaar. Per 1 januari 2015 zijn er weer een aantal zaken in de zorg veranderd. Zo is het verplicht eigen risico verhoogt naar 375 euro. Het basispakket wordt verder uitgebreid met onder andere verpleging en verzorging thuis.

Voor welke zorg uit het basispakket geldt geen eigen risico?

Voor bijvoorbeeld een bezoek aan de huisarts betaald u geen eigen risico. Dit geldt tevens voor kraamzorg en verloskundige zorg.

Is een zorgverzekering verplicht?

Iedereen die in Nederland woont of werkt is verplicht een basisverzekering af te sluiten. Hierin wordt veelgebruikte geneeskundige zorg, geneesmiddelen en medische hulpmiddelen vergoed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *