Een aangepaste woning en modern design

Ook de woningen voor de ouderen mensen worden vandaag de dag steeds moderner. Het beeld van de oubollige seniorenwoning blijft een hardnekkig beeld die anno 2019 allang niet meer terecht is. We laten je aan de hand van wat suggesties zien hoe het inrichten van een senioren woning ook anders kan.

Steeds meer senioren willen graag ook op oudere leeftijd in hun eigen woning blijven wonen. De wens om het huis mee te laten groeien met de behoeftes op de oude dag zijn hierbij dan vaak het uitgangspunt. Aanpassingen die als eerste in beeld komen zijn over het algemeen de handgrepen in de natte ruimtes. Ook andere aanpassingen kunnen nodig zijn zoals het verbreden van de deuren, het verlagen van het toilet en de badkuip of het verwijderen van de drempels in huis. Het zijn juist deze aanpassingen die het oubollige in een huis kunnen onderstrepen. Gelukkig biedt Pinterest tegenwoordig veel uitkomst. Er zijn hier veel voorbeelden te vinden op de diverse prikborden om tot een mooie seniorenwoning te komen. Niet alleen over de badkamers en trapliften zijn er vele mogelijkheden maar ook als je kijkt naar het interieur in de keuken en woonkamer is er een hoop te bereiken door de meubels laag te houden zodat men er altijd goed bij kan.

seniorenwoning

Bent u van plan uw seniorenwoning te moderniseren?

Subsidies voor aangepaste woningen

Wanneer je in je bestaande woning wilt blijven wonen en bijvoorbeeld een traplift wilt plaatsen dan denk je al snel aan grote kostenposten Niet geheel onterecht maar er zijn toch veel manieren om goedkoper deze aanpassingen te doen. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan een tweedehands traplift of kun je een subsidies aanvragen voor een traplift.

Zo zijn er nog veel meer subsidiemogelijkheden om aanpassingen door te voeren. Zo kun je terecht bij Wonen-vlaanderen, Livios en Leefmilieu Brussel.

 

Bekijk of je huis en omgeving klaar is voor een leven lang wonen

Om te bepalen in hoeverre je huis en omgeving kunt aanpassen kun je een test doen. Via de volgende website krijg je 21 vragen voorgeschoteld die kunnen uitwijzen wat er nog gebeuren moet om een leven lang op je huidige verblijfplaats te kunnen vertoeven. Handig want dan weet je ook gelijk of je jezelf niet onnodig op kosten laat drijven door verkeerd ingegeven adviezen of een onnauwkeurige schatting. Wel zo prettig toch?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *