Waar je op moet letten bij de aanschaf van hoorbatterijen

Naarmate je ouder wordt, word je gehoor steeds slechter. Je kunt je gehoor enigszins verbeteren door een gehoorapparaat te dragen. Bovendien heeft een slecht gehoor niet alleen maar te maken met ouderdom. Tegenwoordig krijgen steeds meer jongeren ook een hoortoestel. Dit komt veelal doordat jongeren steeds vaker gehoorschade oplopen. Gehoorschade kun je door meerdere factoren oplopen, maar een van de meest voorkomende factoren is doordat jongeren te lang naar harde muziek luisteren. Hoortoestellen werken op hoorbatterijen, maar waar moet je allemaal op letten bij de aanschaf van hoorbatterijen? We leggen het je graag uit.

Verschillende kleuren en codes

Hoorbatterijen zijn er in verschillende kleuren en worden aan de hand van codes aangeduid. De meest verkochte hoorbatterijen zijn batterijen 312. Deze batterijen zijn bruin van kleur en worden dus aangeduid met de code 312. Daarnaast heb je nog oranje batterijen die worden aangeduid met de code 13, gele batterijen met code 10 en blauwe batterijen met code 675. Batterijen hebben verschillende kleuren. Zo kun je dus niet alleen aan de code, maar ook aan de kleur zien welke hoorbatterij je nodig hebt.

Verschillende merken

Natuurlijk zijn er verschillende merken hoorbatterijen op de markt. Elke batterij heeft zo zijn eigen eigenschappen en daarom is het lastig om te zeggen welk merk het beste is. Je hebt mensen die alleen maar in een Porsche willen rijden en mensen die alleen maar in een Volkswagen willen rijden. Je hebt mensen die fan zijn van PowerOne en je hebt mensen die absoluut alleen maar batterijen van het merk Rayovac kopen. Ben je tevreden over een bepaald merk? Dan kun je bij dit merk blijven, want je weet wat je eraan hebt.

hoorbatterijen bij gehoorapparaat

Hier moet je op letten bij de aanschaf van hoorbatterijen

Levensduur verlengen

Met de 5 minuten regel kun je de levensduur van de hoorbatterijen met zo’n 80% verlengen. Dit komt neer op zo’n 3 tot 4 dagen. Wanneer je luchtdichte sticker van de batterij verwijdert, kun je het beste 5 minuten wachten tot je de batterij daadwerkelijk in het hoortoestel plaatst. De batterij wordt namelijk geactiveerd wanneer deze in aanraking komt met zuurstof en uit onderzoek is gebleken dat de batterij langer meegaat wanneer je wacht tussen het verwijderen van de sticker en het plaatsen van de batterij in het hoortoestel.

De prijs

Uiteraard kun je ook kijken naar de prijs van de batterijen. Bij de goedkoopste batterijen moet je geen hoge verwachtingen hebben. Maar, de prijs zegt niet altijd wat. Zo kan het zijn dat een aanbieder van hoorbatterijen een leuke actie heeft, waardoor de batterijen nu een stuk goedkoper zijn. Daarom adviseren wij jou om te gaan testen welk merk je het beste vindt voor jouw situatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *